ET ANNERLEDES ÅR

Hele verden har vært igjennom et tøft Corona år. 

12. mars 2020 stengte myndighetene i  Norge grensene mot Europa. Vi ble bedt om å holde avstand til våre medmennesker, ikke klemme, vaske hender ofte og etter hvert å bruke munnbind. Et nytt navn på våre nærmeste medmennesker ble vår «KOHORT».

 

Min hverdag hadde bestått av mye reisevirksomhet til nære og fjerne strøk, som reiseleder for TEMAREISER FREDRIKSTAD. Jeg reiste også mye rundt i Norge og Danmark og holdt kurs og foredrag – der hovedtema var BLÅTT og «Jakten på Indigo». Midt i mars, etter at jeg nettopp var kommet hjem med en gruppe fra India stoppet alt opp. Alle tematurer ble kansellert og kurs og foredrag ble skjøvet på til et senere tidspunkt. Den gangen visste vi selvsagt ikke at det pandemien skulle bli så alvorlig og langvarig.

 

For mitt eget vedkommende flyttet jeg og min mann Lars fra Oslo til sommerhuset vårt i Sandefjord. Her bor vi i nærheten av vår yngste sønn Hans Jørgen, svigerdatter Ingrid og barnebarna Sigrid, Henrik og etter hvert Halvor som ble født i februar 2021. De er vår kohort. Vi er heldige og privilegerte.

Når en bor ved sjøen i Vestfold, og har vakker natur og mye frisk luft rundt seg har vi ingen grunn til å klage. Vi som elsker å skape. Sy, strikke, male og tegne kjeder oss aldri. Det å kunne arbeide times vis med forskjellige prosjekter uten å bli forstyrret har også vært helt fantastisk! Det å kunne være til hjelp for de nærmeste og nyte norsk natur er superflott!

En dag i vinter da snøen føyka rundt hushjørnene og isen lå kald og hvit på bukta vår, ringte Guri Pfeifer fra forlaget mitt, Cappelen Damm og spurte om vi ikke kunne lage en bok sammen igjen – vi skulle samle «Gretes Beste ideer» fra de siste bøkene mine og artikler fra quilteblader og magasiner.

 

Jeg jobber som jeg pleier med enkle teknikker og lager bruksting. Det er form og farge som er viktig. Jeg er opptatt av å ta vare på det vi har og kunne gjenbruke det som er verdt til å ta vare på. Det meste er sydd på symaskin, men du vil også finne noen håndsømarbeider over papp slik som hjertene du finner på de første sidene og farmor Valborgs  nålepute du finner på side ….nn. Det er fint å kunne sitte både inne og ute og kose seg med håndsømarbeider, men det er herlig å kunne boltre seg i vakre stoffer og farger slik som jeg har gjort i alle mine maskinsydde modeller du finner i boka. Jeg håper du som bruker boka vil kose deg like mye som jeg har gjort – så må vi tro og håpe at Corona pandemien snart er over og at ting normaliserer seg.

 

 

Varme, hjertelige hilsen fra Grete                                                             

 

Søndre Stiger, Sandefjord – mai 2021

Sy-Gretes-beste81.jpg